Gourmetten is een fenomeen dat waarschijnlijk overgewaaid is uit Azië. Het is een activiteit, waarbij een groep mensen aan tafel op bijvoorbeeld een bakplaat steeds een eigen gerechtje kookt, met behulp van verschillende ingrediënten die op tafel staan. Dit gerechtje wordt vervolgens opgegeten, waarna je weer iets nieuws kunt koken.
Over het algemeen wordt bij gourmetten vlees, vis en groente gebruikt.
Een wat modernere variant op het gourmetten is het glasgrillen.
Duidelijk minder vet en zeker zo lekker.
Ook bij het glasgrillen is het de bedoeling dat u zelf kookt, eventueel met hulp van een tafelgenoot.
Het glasgrillen bij 't Vuurspoor wijkt wel iets af van andere aanbieders, omdat het ook hier om het onbeperkt arrangement gaat en u een zeer ruim assortiment vlees, groenten, salades, brood, friet en sausen mag verwachten. U maakt namelijk gebruik van het bourgondisch buffet.
Natuurlijk krijgt u ook bij dit arrangement een heerlijke en eerlijke kop soep als voorgerecht aangeboden.
Het glasgrillen vindt net als de houtskoolbarbecue plaats in de bistro.